Boala este progresivă. La fel și vindecarea

Jul 01, 2022
“Am venit la tine pentru că știu că faci minuni, a fost soțul/soția/prietena și nu a mai avut dureri sau probleme după terapie.”
 
Cam așa decurg primele minute cu orice pacient nou pentru că majoritatea oamenilor ajung la mine din recomandările prietenilor sau rudelor care au venit în clinică la un moment dat si au avut rezultate bune sau foarte bune după una sau câteva ședințe de terapie  neurologică funcțională.
 
Ce te rog să înțelegi este că eu îmi asum responsabilitatea în PROCESUL de tratament al fiecarui pacient, însă nu sunt responsabil de vindecare. Vindecarea o face corpul fiecăruia cu ajutorul minții, corpului, emoțiilor și a Divinității.
 
Revenind … cei care au rezultate remarcabile de la o singură ședință sunt cei care se prezintă în primele 30 de zile de la apariția durerii/afecțiunii și problema de care suferă nu s-a cronicizat.
 
Pe de altă parte există și o a doua categorie de pacienți care ignoră luni sau ani problema de sănătate și se așteaptă la minuni.
 
Indiferent că vorbim despre o afecțiune acută sau cronică aceasta poate fi accelerată sau încetinită de 3 factori principal despre care iti voi scrie mai jos.
 
Recent am avut un pacient cu o hernie de disc lombara, parestezii și dureri semnificative ce se accentuau la mers și stat mai multe ore la birou. Simptomatologie care este prezentă de cel puțin 3 ani.
 
Cu toate că după prima ședință durerile și paresteziile (furnicăturile pe picior) s-au ameliorat cu peste 40% pacientul avea așteptări mult mai mari după prima ședință.
 
Totodată în urma postării cu refluxul gastric și hernia hiatală de luna trecută, am avut mai mulți pacienții care au venit pentru tratament, la o parte din ei îmbunătățirile au fost de 30%-40% și la o pacientă care a venit astăzi progresul a fost de peste 70%.
 
Ideea pe scurt este ca vindecarea necesită timp atunci când vorbim de probleme cronice de sănătate. În contextul în care vorbim de orice tip de afecțiune fizică cronică vorbim de o modificare globală a întregului organism : muscular, ligamentar, senzorial, mental. Inclusiv Neuroplasticitatea creierului este modificată.
 
Asta nu înseamnă ca durează tot trei ani ca să apară vindecarea însă de câteva luni tot este nevoie.
Ca să exagerez puțin gândește-te la natura, dacă un copac are o creanga parțial ruptă și tu o lipești cumva la loc, în cât timp reușește copacul acela să se “vindece” și să fie rodnic ? Cu siguranță nu într-o zi sau o săptămână.
 
Spuneam mai sus că vindecarea este dată de 3 factori care la rândul lor sunt influențați de starea de bine/echilibru și homeostazia sistemului nostru nervos, fie el central sau periferic.
 
Boala, vindecarea si starea ta de bine este influențată de lipsa sau prezența următorilor factori:
 
🚩 Factori fizici (Exercițiu fizic, somn, hidratare, sedentarism, respirație, obezitate sau supra-ponderabilitate sau orice alte afecțiuni prezente în corp)
 
🚩 Factori chimici (Alimentație (ne)sănătoasă, fumat, alcool, medicamente, poluare)
 
🚩 Factori emoționali (Stress profesional sau familial)
 
În concluzie vreau să îți zic că orice durere, afecțiune sau boală în corp vine ca să te învețe să te iubești mai mult, să ai mai multă grija de sine și să nu mai exagerezi cu sedentarismul, alimentația incorectă, stresul prelungit, somnul sau hidratarea insuficientă, stresul prelungit și orice alt lucru din viața ta care nu este în echilibru 🙂
 
Pe tine ce te învață problema ta de sănătate ?

Abonează-te la MindShift Weekly

și vei primi săptămânal cele mai recente și eficiente strategii și idei din domeniul neuroștiințelor, sănătății, psihoterapiei și a wellbeing-ului integrativ

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.