Când te doare spatele din cauza gleznei...

Feb 13, 2023
Organismul nostru este un sistem foarte complex în care fiecare “rotiță” face parte dintr-un sistem extrem de complex care funcționează ca un un întreg.
 
Durerea, boala sau afecțiunea apare atunci când unul dintre cele 3 sisteme ale corpului: mental, fizic sau emoțional este în dezechlibru. Ideea e ca toate trei sunt în interdependență.
 
 Durerea de multe ori poate fi doar pe fond psiho-emoțional 🧠
 
Rolul meu ca și neuroterapeut este să identific în primul rând care din cele 3 sisteme este dezechilibrat și ulterior să gasesc *cauza* sau problema din spatele problemei.
 
În cazul pacientului de față am identificat că glezna este cea care produce un dezechilibru muscular la nivelul corpului și cauzează durerile de spate.
 
Ca și confirmare, inclusiv Ionuț și-a amintit pe la sfârșitul ședinței de terapie ca acea glezna a creat disconfort în urmă cu 2 luni.
 
Indiferent de ce durere sau afecțiune ai, încearcă să identifici și să lucrezi pe cauză și nu pe efect, altfel durerea reapare dupa câteva zile.
 
Un alt exemplu ar fi ca un cauciuc care se uzează, tu tot îl schimbi dar problema reapare până nu lucrezi la sistemul de direcție 🙂
 
Cauză și nu efect!
 
Weekend frumos să ai!

Abonează-te la MindShift Weekly

și vei primi săptămânal cele mai recente și eficiente strategii și idei din domeniul neuroștiințelor, sănătății, psihoterapiei și a wellbeing-ului integrativ

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.