Despre calitatea vieții tale :)

Oct 12, 2022
Contrar unor credințe puternic înrădăcinate în trecut, circuitele neuronale din creierul tău nu sunt fixe și "bătătorite", ci se schimba permanent în baza experiențelor la care suntem expuși zilnic prin neuro plasticitate.
 
Cel mai bun exemplu vine din studiul făcut pe șoferii de taxi din Londra care petrec în medie 4 ani să învețe harta și străzile orașului. Cercetătorii au descoperit că acumularea acestor "cunoștințe" crește volumul hippocampusului - parte a creierului  responsabilă de învățare și memorie.
 
Totodată nu tot ce înseamnă neuroplasticitate este benefic pentru creierul tău.
Gândurile negative, expunerea prelungită la un mediu toxic, dependența de nicotină, alcool sau droguri implică același proces la nivelul circuitelor neuronale care are efecte extrem de nocive asupra creierului și a corpului.
 
Pe scurt, experiențele la care suntem expuși zilnic ne sculptează creierul și tu ai o super putere pe care o poți folosi în avantajul sau dezavantajul tău 🧠
Rămâi în echilibru,

Abonează-te la MindShift Weekly

și vei primi săptămânal cele mai recente și eficiente strategii și idei din domeniul neuroștiințelor, sănătății, psihoterapiei și a wellbeing-ului integrativ

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.