Ibuprofenul natural al organismului

Jan 04, 2023
Odată cu digitalizarea și dezvoltarea pe care a avut-o societatea în ultimele decenii am devenit extrem de sedentari, lucru care se vede la nivel global în obezitate infantilă sau adultă, diabet, boli neurologice, boli cardio-vasculare, stres ... și lista ar putea continua la nesfârșit.

Cu siguranță sunt un cumul de factori printre care alimentația si poluarea fizică/mentală/emoțională cântăresc destul de mult, însă consider că sedentarismul stă la baza declinului sănătății globale.

Ne-am obișnuit să apăsăm pe un buton să avem mâncarea sau cinematograful acasă, să lucrăm de acasă și să facem cât mai puțini pași, nici nu se pune problema de exercițiul fizic în sine.

Inclusiv cu pacienții toate discuțiile merg în direcția: "Știu că am nevoie să fac mișcare, însă nu îmi place - prefer să fac terapie manuală, chiropractică, masaj sau fizioterapie" adică orice se poate doar să nu mă pui să mă mișc.

Ideea este că noi suntem făcuți să fim activi și lipsa parțială sau totală de mișcare își spune cuvântul.

Știi care este ibuprofenul natural al organismului ?

Exercițiul fizic, mișcarea, mersul pe jos!

De ce ? Pentru că exercițiul fizic are rol anti inflamator! Pentru cei care vor să citească mai multe căutați despre miokina IL-6.

Scuza cu timpul?!

"Nu am timp să fac exerciții" 🙂 Chiar dacă ai fi cel mai ocupat om de pe fața pământului sunt sigur că ai cel puțin 20 de minute dacă ai prioritiza mișcarea în viața da. Dar aici este altă discuție...

Bătrânețea se câștiga din tinerețe. Poate acum încă nu "doare" așa tare lipsa exercițiului fizic, însă în timp totul se plătește cu dobândă.
 

Abonează-te la MindShift Weekly

și vei primi săptămânal cele mai recente și eficiente strategii și idei din domeniul neuroștiințelor, sănătății, psihoterapiei și a wellbeing-ului integrativ

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.