Refluxul gastric, hernia hiatală și terapia H3

May 19, 2022
În ultimul an am avut mai mulți pacienți care printre alte probleme de sănătate aveau și reflux gastric, erau nevoiți să doarmă în șezut și au luat sute de pastile de Controloc în ultimii ani.
 
- Dificultăți de respirație
-  Arsuri la nivelul stomacului
- Reflux gastric
- Esofagită
- Regurgitare
- Oboseală frecventă
- Somn semnificativ afectat
- Amețeală
- Crampe abdominale
 
Sună cunoscut ?
 
Mare parte din simptome le prezenta și pacienta despre care vreau să vă povestesc astăzi.
După ce a încercat diverse tramamente medicamentoase și terapii alternative a reușit să limiteze agravarea simptomelor, insa ele erau acolo de peste 2 ani, afectând calitatea vieții atât pe plan personal cât și pe plan profesional.
 
Tratamentul în cazul de față este unul integrativ, în care abordez corpul ca un întreg : mental, emoțional și fizic.
 
De multe ori e nevoie să facem un zoom-put când vrem să tratăm corpul și să nu rămânem blocați doar la nivelul organului afectat sau a durerii într-un anumit loc.
 
Totul este interconectat în corp, de la nivel micro (celule) până la nivel macro (organe și sisteme) și asta înseamnă ca aproape orice poate afecta orice.
 
Totodată orice gând din minte produce o reacție în corp, atât la nivel conștient cât și la nivel subconștient. Problema este ca pentru mintea noastră real sau imaginar= același lucru.
 
De exemplu, imaginează-ți timp de câteva secunde că tai o lămâie în două și muști zdravăn din ea, ți se pare gura pungă? Și acesta e un exemplu banal, despre cum un gând produce o reacție în corp.
După câteva ședințe de tratament pacienta este bine, nu mai are nici un fel de simptom și viața ei a revenit la normal.

Abonează-te la MindShift Weekly

și vei primi săptămânal cele mai recente și eficiente strategii și idei din domeniul neuroștiințelor, sănătății, psihoterapiei și a wellbeing-ului integrativ

Dacă nu rezonezi cu e-mailurile pe care le primești, ai libertatea să te dezabonezi oricând.